måndag 14 februari 2011

SKIDSKYTTE INOMHUSTack André Pops! Det är nämligen delvis din förtjänst att denna lektion fick se dagens ljus. Jag satt och slötittade på Vinterstudion en kall söndag och fick en lysande, men lite annorlunda idé. Visst skulle man kunna ha skidskytte inomhus på en idrottslektion! Fast inte med vanliga " bössor " förstås. Nej, här gällde det att tänka annorlunda. Sportens värld ger mig alltid så många nya infallsvinklar till nya lektionsidéer.
Tog fram ett block och började skissa.

Det blev fem lag - det blev fyra stationer:
1. Kasta frisbees mot plastbowlingkäglor som skall falla
2. Ärtpåsar som skall stanna inuti en rockring som ligger på golvet
3. Mjukbollar skall hamna i en plasthink
4. Innebandyskott mot målbur

En i varje lag springer och genomför de fyra stationerna och har på respektive station fem försök - annars blir det en " straffrunda " runt två pelare. När man gått i mål och gjort ett varv så tar man en kapplastav och lägger vid sitt lag. Med dessa insamlade stavar skall man så bygga ett så högt torn som möjligt. Vinner gör det lag som byggt det högsta tornet efter 30 minuter.

År 3 - 4 - 5 fick pröva på denna udda sport under fredagens idrott i Fridahallen. Kul stämning och svettigt värre. Ovan finns bilder från år 4 lektionen innehållande många glada skratt och kämpande elever.

Här är några av de läroplansmål som vi fokuserade på:
– utvecklar sin fysiska, psykiska och sociala förmåga samt utvecklar en positiv självbild
– utvecklar och fördjupar sin rörelseförmåga och lust att röra sig samt stimuleras att ge uttryck för fantasi, känslor och gemenskap
– utvecklar förmågan att leka, motionera och idrotta på egen hand och tillsammans med andra
– behärska olika motoriska grundformer och utföra rörelser med balans och kroppskontroll
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar