tisdag 22 februari 2011

APELGREN & MANNHEIMER - HUMOR I MIN SMAK


 

Balanserad och sanslöst underhållande humor


Är det en ståuppkväll? En komedi? En föreläsning? En samtalskväll med två konferencierer?
Tja, det är inte lätt att sätta etikett på makarna Peter Apelgrens och Anna Mannheimers föreställning "Gift - ett livsfarligt ämne".
Den inleds med Peter Apelgrens dryge taxichaufför, som kommenterar Anna Mannheimer som bara röv och näsa. Hon kommer snart in och kontrar med att bildligen klä av sin man.
Jo, det är ett verbalt pingpongspel mellan de båda. Yster humor och mörka vrår ur detta deras scener ur ett äktenskap.

Det är bildvisningar från deras "släktingar" fotoalbum, raljanta slängar och galen humor.
Föreställningen spinner kring samma grepp som Peter Apelgrens julshower de senaste åren. Ett slags känsla av föreläsning, men med väldigt lösa boliner och med lite sånger inflikat sisådär emellan. Alltid med humorn upplagd för Peter Apelgren att spinna loss på.

Ja, Anna Mannheimer är den stringenta, ordningskvinnan i salen. Men hennes stramhet är bedräglig och alla som följt henne sedan "Morgonpasset" och "Rally" vet att det döljs en stor komiker bakom fasaden.
Den röda tråden är äktenskapet. I rubrikerna "Tips", "Karriär", "Gift", "Mat", "Bråk", "Sex", "Djur", "Barn" och "Äldre".
Heta ämnen som någon gång tas på största allvar, men oftast är det med en humor som är både sanslös och underhållande.   

Det finns alltså ett fundament i showen. Men också lika mycket improvisation. Och som alltid med Peter Apelgren kan det bli vansinnigt roligt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar