fredag 18 februari 2011

FRIDASKOLANS KABARÉ - EN MÅLSTYRD HÖJDARE!!
Så var man då sådär alldeles barnsligt glad och sprittig till kropp och själ igen. Jag har nämligen varit på kabaré igen. För vilken gång i ordningen vet jag inte, men det är lika kul varje gång.
Det är nästan så att man håller med den förre OS generalen Samaranch som alltid sa att detta var de bästa olympiska spelen någonsin i sina avslutningstal. Men, varje gång som jag bevistat en kabaré så blir jag imponerad och glad.

På Fridaskolan är det nämligen eleverna som står för hela härligheten. De ansvarar för regi, idéer, manus, muik, värdskapet, det tekniska, sångerna, danserna, rekvisitan och alla framträdanden. Inga vuxna så långt ögat når. Jovisst finns de där, men de spelar en osynlig och i högsta grad stöttande roll bakom kulisserna. De sporrar, lockar ur eleverna det där lilla extra och kommer med berömmande tillrop. Men, det är ungdomarna som presterar på scenen.

Denna kväll var det år 6 och år 8 som stod för showen. Trollywoodfruar var rubriken och kabarén innehöll en musik och dansresa från 50 tal till nutid. Bra fart, riktigt starka dansnummer, modiga solosångsprestationer, bra manus och ett band som inte gick av för hackor. En riktigt trevlig kabarékväll med två välfyllda salonger på Hebeteatern - Folkets Hus.

Bakom det vi såg med ögonen finns, ej att förglömma, en rad uppnådda kunskapsmål. Framförallt inom musik och idrott, Dessutom skapar ett kabaréarbete en oerhört hög grad av samhörighet inom grupperna. Man gör något tillsammans och man får gemensamma minnen. Sist, men inte minst, så genererar en dylik föreställning en massa mod. Det är modigt att dansa inför hundratals i publiken och det ger självförtroende för en lång tid framöver. Kanske hela livet!!? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar