fredag 31 december 2010

VISSTE NI ATT DET PÅGÅR EN TÄVLING VARJE LOVDAG PÅ FRIDASKOLAN?

Varje dag på jullovet vässas tävlingsklorna på skolan och förskolan. Klockan tio varje jobbardag så smäller det till ordentligt. Det utspelas nämligen ett prestigefyllt derby mellan skolan och förskolan. Lite för att skapa stämning och uppskattning för de i personalen som sliter när andra är lediga. Personal och barn samlas runt kaffetermosen och spänningen är olidlig. Vad har Kamp hittat på för galenskaper idag? Under denna jul är det frågesport och sant eller falskt frågor som gäller. Kniviga frågor kring mycket värdelöst vetande som kräver en enorm allmänbildning eller kanske bara ren och skär tur.

Hur många gånger per dag kan en hamster para sig?
Växer ditt hår mer om du är förälskad?
Har människan och giraffen lika många halskotor?
Vilket bilmärke har Mr. Bean?
Till vilken ö gick den första svenska charterresan?
Brukar en svensk man simma över Öresund varje år med en guldfisk i munnen?
Är shoppingvagnen den näst vanligaste fyrhjulingen?
Hur många golfbollar finns på på månen?

Ovanstående är bara några högintellektuella spörsmål som avhandlas under stort allvar. Just nu leder förskolan med 3 - 2, men det återstår ju några dagar efter nyår också. En godispåse ges som pris varje dag, men det är ju äran som är det viktigaste. Och att man kan ringa och reta förlorarna för dagen.
Tänk vad roligt man kan ha det......
Grete och Lars ( även om han klagar en del på domaren ) har varit tongivande i fritidslaget, medan Asplund och Stina haft framgångar nere på förskolan. Må bästa lag vinna när tävlingen avslutas den 5/1. Tove tar nu över tävlingsansvaret de tre sista dagarna. Lycka till!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar