onsdag 29 december 2010

VAD SJUTTON HÄNDER PÅ EN SKOLA UNDER ETT JULLOV?Ja, det kan man undra...Under ett jullov kan det väl inte hända särskilt mycket på en skola. Rektorn sitter säkert och pillar naveln och käkar punschpraliner, säger ni. Men, visst sker det saker även om tempot går ner en aning och att det är bra mycket tystare än under en vanlig skoldag. 
Som detta jullov till exempel. Fritids och förskola håller igång som vanligt. Idag var de små i Fridahallen och lekte. På fritids var det kurragömma som stod på programmet och dessutom en hel del pyssel och spela spel.
I receptionen satt jag själv och skrev en massa mail till olika personer. Budgeten skulle särskådas lite extra och så en rad telefonsamtal som behövde genomföras. Skriva månadsbrev, är alla anställningskontrakt skrivna?, mata fiskarna i akvariet ( som var grymt hungriga efter julen ), prata med huvudkontoret, ha jullovstävling med personalen som jobbar ( idag vann fritids mot förskolan ), planera de första konferenserna, vad händer första skoldagen?, sprätta post, svara i telefon och en rad andra saker. 
Vidare skall skolan städas av Kontor & service personalen och ett helt lass sopor blev ivägkörda till tippen. Nysnö blev skottad. I köket gjordes frukost, lunch och mellanmål. Idag var det köttfärssoppa och pannkakor. I två  av klassrummen pågår dessutom febril aktivitet. Hos niorna lagade Morgan en massa gipsskivor som gått sönder och hos femmorna målar vi om bägge klassrummen. Vår inhyrde och mycket trevlige målare - Johnne rollade väggarna med kraft och fart. Det var liksom dags att renovera och skolans färggrupp brukar vara riktigt duktiga på att välja ut läckra färger.
Så kan det se ut på en vanlig mellandag på en ovanlig skola. Så det så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar