söndag 8 maj 2011

ÄR VI DEN ENDA SKOLAN I LANDET SOM HAR BARNBARNSKVÄLL?

Så har vi återigen genomfört den så uppskattade barnbarnskvällen. Mormorar, farfarar, morfarar och farmorar ( kan man verkligen säga så i plural? ) var inbjudna till en trivsel och informationskväll hos oss på skolan. Vi tycker nämligen att de är så betydelsefulla för våra elever att de ska tillägnas en helt egen kväll. De bakar goda bullar, de steker pannkakor, de berättar bra godnattsagor, hjälper till med hemuppgifterna, kan berätta hur det var förr och är en trygg famn att krypa upp i när föräldrarna har andra saker på gång.
Vi serverade fika i matsalen och erbjöd guidning i lokalerna. Självklart var det elever som skötte bakningen, fiket och guidningen.
Uppe i musiksalen vidtog lite senare några föreläsningar kring hur det är att vara elev på Fridaskolan och hur de jobbar med mål och utvecklingssamtal.
Elever i år 6 vittnade om sin skolvardag och berättade för de imponerade åhörarna att de trivdes bra på skolan. Framförallt kunde eleverna ge många olika exempel på ny IT teknik, positivt inflytande och chansen att kunna påverka metoder och arbetssätt.
Det var nöjda far och morföräldrar som traskade hemåt i den ljumma aprilkvällen. Skolan har visst förändrats en del. Det allra mesta i positiv riktning!! Välkomna tillbaka nästa år!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar