tisdag 15 mars 2011

LARS - MARTINS CAFÉ

Tänk att vi har ett eget café. Tänk att det heter något så underligt som Lars - Martins café. Låter faktiskt lite dansbandsinspirerat, men det är det inte. Namnet kommer från vår förste caféföreståndare, Lars Bengtsson, som visade sig ha just detta romantiska dubbelnamn i sitt dopbevis. Sagt och hört - så fick cafét sitt namn.
Nu åtta år senare lever fiket fortfarande. Under någon termin var det uppehåll, men nu är vi igång med full fart. Två av våra klassmormors driver cafét tillsammans med oss. All vinst går till år 7 som på så sätt fyller på sitt kassaskrin inför Europaresan i år 9.
Det doftar nybakat varje förmiddag. En fantastiskt lukt av bullar sveper in över skolans lokaler och skapar någon form av hemkänsla och välbehag. Anita och Monica gör ett kanonjobb nere på fiket. Vi säljer inget godis, men bakverk av olika slag och några drycker. Allt för att skapa trivsel och mysfaktorer på rasterna. Dessutom vill vi konkurrera med Lill - Brittas godiskiosk på andra sidan Idrottsvägen, som säljer betydligt mindre hälsovänliga produkter.
Vill man inte fika kan man slå sig ner i någon av sofforna och tjöta lite eller lira en omgång biljard med polarna. Vi inser att det måste finnas en sådan här lokal för att det ska finnas elevaktiviteter på raster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar