fredag 18 november 2011

KNORREN - EN NY STADSDEL




Så har då åttorna redovisat sina kunskaper inom stadsarkitektur. De har nämligen under några veckor arbetat med att ta fram en plan för en ny stadsdel i Trollhättan. Klassen har samarbetat under några veckor och har noga tänkt igenom vad som krävs i ett bostadsområde för att det ska attrahera invånarna. Miljötänk, husarkitektur, infrastruktur, hyror, äldrevård, skolor, barnomsorg, fritid, handikappanpassning, natur och en rad andra aspekter att ta hänsyn till.
I onsdags var det så redovisning för alla grupper. De hade gjort Key Notes på datorn för att på så sätt illustrera sina tankar och vid varje monter fanns ivriga elever som ville visa upp sina innovationer på bästa sätt för att blidka besökarna.
Inbjudna var lärare, föräldrar, andra klasser och representanter från Trollhättans Tomt. Vi var alla imponerade och vi fick rösta fram vårt förslag till bästa stadsdelstänk.
Bra jobbat elever. Det märktes när man ställde frågor till grupperna att kunskaperna hade satt sig och att en rad andra " på köpet " kunskaper hade lagts till automatiskt.
Och det var en hög grad av " på riktigt " över projektet.  Dessutom integrerades flera ämnen samtidigt - precis som i det verkliga livet utanför skolan. Här fanns bland annat bild, matte, teknik, no, so, svenska.
Detta område lägger sig nog på min topp 10 lista på bra områdesarbeten på Fridaskolan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar