måndag 28 november 2011

BADMINTON








Tingvallahallen är en perfekt arena för just badminton. Fantastiskt bra idrottspass med mycket rörelse och många skratt. Fyrorna körde matcher till 3 och vann man så fick man spela på nästa bana. Vilka fighter det blev, där alla slet för att komma till " Kejsarbanan".
Dessutom hade vi hård volym på stereon och då blev stämningen ännu bättre. Discobadminton är aldrig fel!!

Badminton är världens snabbaste racketsport som spelas inomhus (eller utomhus som motionsspel) mellan två eller fyra spelare på särskilda banor som delas med ett nät. Vid spelet slås en fjäderboll (engelska shuttlecock) med hjälp av en badmintonracket som volleyslag över nätet mellan spelarna. Poäng utdelas när någon av spelarna missar sitt slag. Sedan 2006 gäller regeln att tävlingsmatcher skall spelas i bäst av tre set. Varje set spelas om först till 21 vunna bollar (poäng), med kravet om minst två bollars ledning. Den moderna formen av badminton uppstod i Indien1860-talet, där den kallades poona.
Badmintonsporten är spridd över hela världen med över 14 miljoner organiserade utövare från 160 nationer. I Sverige finns cirka 30 000 licensierade spelare. Sporten kan utövas på motionsnivå och spelas då på deltagarnas egna villkor. Som tävlingsidrott på elitnivå ställer den stora krav på utövaren i form av smidighet, explosivitet, snabbhet, teknik, taktisk förmåga och spelförståelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar