torsdag 6 oktober 2011

HELIKOPTERFÖRÄLDRAR -DEL 1

Glöm Curlingföräldrar för nu kommer Helikopterföräldrarna

http://www.gotland.se/imcms/images/HSF/helikopter_landa.jpg

Läser med intresse en artikel i GP som handlar om att när barn till curlande föräldrar börjar bli stora så träder en ny typ av föräldrar in på arenan. Curlingföräldrar - alltså föräldrar som gick före och såg till att det var sopat på livets stig, så att barnen kunde ta sig fram utan att snubbla får nu lämna isen och blicka uppåt skyn för nu kommer Helikopterföräldrarna!

Vad kännetecknar då denna typ av förälder? Jo, de ligger där i luften över sina barn. Svävar och spejar, ständigt redo att dyka ned och lägga sig i och hjälpa till.
Stora problem uppstår när helikopterföräldrarnas barn kommer ut i arbetslivet det kan man också läsa om i tidningen Chef. Denna tidning har gjort en undersökning som visar att åtta procent av de svenska cheferna som ingick i undersökningen har fått samtal från föräldrar som velat diskutera den anställdes lön eller schema. Och ännu fler, nio procent, har råkat ut för en förälder som följt med sitt barn till en jobbintervju. 13 procent av de svenska cheferna har blivit kontaktade av en förälder som vill prata om eller försöka lösa en konflikt mellan chefen och den anställde, dvs barnet.

Föräldrar som frågar en bekant i ledande ställning om det finns sommarjobb eller rent av ett jobb till barnet är givetvis inget nytt fenomen, men helikopterföräldrarna nöjer sig inte alltid med att ordna jobb till barnen, utan de hänger med ända in i på anställningsintervjun.

Källa: Bloggen Bokmalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar