tisdag 12 mars 2013

UNGA PÅ NÄTET FÖRELÄSNING
Mats Andersson från företaget Netscan var hos oss på Fridaskolan och föreläste under en heldag den 5 mars. Vi hade hyrt in oss hos Pingskyrkan för att få plats med många i publiken.
Mats föreläste för flickor i år 6 - 9 och för pojkar i samma årskurser. På eftermiddagen lyssnade den pedagogiska personalen och på kvällen var det dags för inbjudna föräldrar.
En mycket lyckad dag som både elever och föräldrar lovordade.
Kul att göra något lite oväntat och uppskattat.
Ämnet är synnerligen viktigt att informera om.

Om Netscan
Netscan startades 2004 i Malmö av Mats Andersson med mål att sprida kunskap om vad som sker under ytan på svenska ungdomssajter. Netscan är i dag det enda företaget i Sverige som professionellt kartlägger ungdomssajter på nätet. Vi utbildar lärare, skolelever och föräldrar, polisen och anställda inom kommunen i ett ämne som många känner till men inte riktigt förstår vidden av.

Vi föreläser och upplyser om ungdomssajter som en modern plattform för vuxna som vill komma i kontakt med barn och ungdomar i sexuellt syfte. Under flera år har netscan analyserat och på nära håll upplevt förövarnas förförelseteknik genom att besöka sajterna med falsk identitet. Genom detta arbetssätt så finns vi där barnen finns och vi får uppleva deras vardag ur ett vuxet perspektiv. Den kunskap och erfarenhet vi får använder vi sedan i utbildningssyfte. 

Netscan har i dag ett fint samarbete med både Polisen, Rädda Barnen, Ecpat samt många andra organisationer och myndigheter, som alla jobbar för barnens väl och trygghet i samhället.

Netscan har även vänner utomlands då vi har föreläst dels hos NYPD (New York City Police Department) i New York, NCMEC (National Center for Missing & Exploited Children) i Washington, Scotland Yard i London och IWF (Internet Watch Foundation) i Cambridge. Netscan blev även under 2008 medlem i HTCIA (High Technology Crime Investigation Association). 

Under 2008 så expanderade netscan och vi flyttade kontoret från Malmö till Lund. Vi utökade även bolaget med mer personal och kunskap. Våra föreläsare har idag hela Sverige som arbetsområde och vi möter varje år tusentals elever, lärare och föräldrar. Vi föreläser och utbildar även andra yrkesgrupper; Domstolsverket, Polisen, Brandmyndigheten, BOJ (brottsofferjouren), Socialtjänsten m.fl. Många är de som vi har fått nöjet att träffa och föreläsa för under åren som varit, med mål om att viktig information sprids vidare.

Netscan har idag ett antal olika föreläsare, med olika ämnen, som alla arbetar mot det gemensamma målet - en tryggare vardag för våra barn.

Bästa hälsningar
Mats Andersson

KÄLLA: Netscan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar