tisdag 26 mars 2013

HYLLA VÅFFLAN









Femmornas hemkunskap. 25/3. Måndag. God lukt. Glädje. Hunger. Samarbete. Kunskapskrav. Snart dags att äta. Puttrande våffeljärn. Leenden.


Våffeldagen 

Förr kallades denna dag – som var en helgdag – för vårfrudagen (tidigare Frue dag i Skåne) efter titeln Vår Fru för jungfru Maria. I Sverige har vårfrudagen i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag. Våffeldagen är alltså fortfarande den 25 mars, trots att den kyrkliga helgdagen flyttats till en söndag.

KÄLLA. www.wikipedia.se


VÅFFLOR

Glöm den färdiga våffelmixen och prova vårt recept istället! Hemmagjorda våfflor är billigare, godare och nästan lika enkelt!
Receptet gäller för 8 st

Ingredienser

  • 12 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl Arla® mjölk
  • 100 g Svenskt Smör från , smält

Gör så här:

Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölken. Vispa till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnande smöret. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna och servera med sylt och vispad grädde.

TIPS:

Våffelsmeten kan göras ett par timmar i förväg. Späd med lite mer mjölk om den blir för tjock.
KÄLLA: www.arla.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar