onsdag 11 januari 2012

FÖRSTA MÅNADSBREVET FÖR ÅRET - JANUARI 2012 - SÅ HÄR KAN DET SE UT

Så här kan ett av våra informativa månadsbrev se ut. I detta tar vi upp allehanda gemensam information som kan vara kul eller intressant att ta del av oavsett vilken årskurs dina barn går. Fokuset ligger självklart på att lyfta fram det positiva och framgångsrika som hänt eller ska hända.


God fortsättning på er där hemma!

Nu har vi kört igång igen och vi är laddade efter jullovet.  Termin 22 i vår historia har inletts.

Skolavslutning vårterminen år F - 8 13/6 och år 9 11/6

Sportlov vecka 8 och påsklov vecka 15.

Studiedagar: 23/3 ( även stängningsdag på förskola/fritids )   7/5 ( endast skolan )
                       15/6 ( stängningsdag förskola/fritids )

Numera finns det en möjlighet för elever att köpa med sig en matportion hem efter skolan. Detta vid tillgång på portioner och om de själva säger till vid lunchen. Då förbereder personalen en liten matlåda med läckerheter som kostar 25 kronor. Bra va!?

Vi är numera lite tuffare kring att ha datordialoger med år 6 - 9 eleverna. Vi pratar etik och moral på nätet och vilken IT policy som de skrivit kontrakt på.  Vi kontrollerar även slumpvis elevdatorer för att se att inget upprättsskyddat material finns på hårddisken. Hjälp oss gärna där hemma med snacket och kollen.

Boka redan nu in måndagskvällen 5/3. Vi har bjudit in en riktigt duktig föreläsare - nämligen Mia Börjesson.  Hon kommer att prata med oss om att vara tonårsförälder. Det kan ni inte missa. Vi kommer att hålla till på Hebeteatern och ni kommer att få en inbjudan inom en inte alltför avlägsen framtid.

Ni följer väl oss på bloggarna! Rälsen och Loket bloggar vidare och på www.fridarektorn.blogspot.com skriver rektor Kamp om diverse skolrelaterade saker. Fridarektorn finns numera även på Twitter.  Visst är vi lite ” up-to-date ”.

Jessica Buhelt ( Loket ) och Lisa Larsson ( Rälsen ) är nya på vår förskola. Välkomna!
Oskar Torstensson ( vikariatet slutar ) och Edyta Nyman ( flyttar tillbaka till Åsaka skola ). Tack ska ni ha för era insatser och lycka till med nya arbetsuppgifter. Oskar kommer med största sannolikhet vikariera en hel del hos oss.

Förskolan deltar i ett dramaprojekt vid namn ” Kuddkompis”. N3 är samarbetspartner tillsammans med 10 andra förskolor i staden.

Vår franskalärare Therese Mattsson har besökt en skola i Frankrike så här i inledningen av terminen. Vi kör ett EU samarbete som genererat i detta utbyte. Vi får besök framåt våren.

Våra IKT ( Informations och Kommunikations Teknologi ) ambassadörer besöker BETT mässan i London under inledningen av januari. Här ska de frottera sig bland den allra senaste IT utvecklingen och plocka med sig godbitarna hem till oss i Trollhättan. Det gäller att vara nyfiken på den enorma digitala utveckling som sker.

Vi fortsätter vår enträgna strävan efter att ha höga förväntningar på våra elever. Detta i kombination med att ha goda dialoger kring kunskapskrav, bedömning och utvärderingar skall förhoppningsvis ytterligare höja elevernas resultat. Vi har nu höjt de skriftliga omdömesreultaten samt betygen för fjärde terminen på raken.

Skolan deltar även i en fortbildningssatsning som heter Läslust. Personalen som undervisar i år F - 3 fokuserar på att skaffa sig ännu djupare kunskaper kring läsinlärningens sköna konst.

Full fart på intagningen av blivande förskoleklassare och år 6 elever.

Snälla föräldrar - ni som kör era barn till skolan. Kör riktigt försiktigt vid parkeringen så slipper vi olyckor. Undvik att backa uppe vid förskolegrinden. Snälla igen!

Onsdagen den 18/1 och 19/1 kommer Per Ribbing till oss på Frida. Han jobbar med miljöfrågor och kommer att informera föräldrar, personal och elever i år 8 & 9 om miljötänk och miljöansvar. Han är involverad i vår satsning på vindkraftsel. Se separat föräldrainbjudan (18/1  18-20 Fridaskolan Vänersborg) på Fronter.

Personalen på Fridaskolan och Frida Förskola
God fortsättning på er där hemma!


http://juliahofsweden.blogg.se/images/2011/positiva-manniskor-lever-langre_176375439.jpg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar