söndag 25 augusti 2013

BAKA CHOKLADMUFFINS TILL LÄGRET - SMASKIGT







KÄLLA: www.skolverket.se


CENTRALT INNEHÅLL ÅR 1 - 6

Mat, måltider och hälsa

  • Recept och instruktioner och hur de kan läsas och följas samt vanliga ord och begrepp för bakning och matlagning.
  • Bakning och matlagning och olika metoder för detta.
  • Planering och organisering av arbetet vid tillagning av måltider och andra uppgifter i hemmet.
  • Redskap och teknisk utrustning som kan användas vid bakning och matlagning och hur dessa används på ett säkert sätt.
  • Hygien och rengöring vid hantering, tillagning och förvaring av livsmedel.
  • Olika verktyg som stöd för planering av varierade och balanserade måltider samt hur måltider kan fördelas över en dag.
  • Måltidens betydelse för gemenskap.
Konsumtion och ekonomi
  • Ungas ekonomi, sparande och konsumtion.
  • Skillnaden mellan reklam och objektiv konsumentinformation.
  • Jämförelser av några vanliga varor, till exempel utifrån jämförpris.
Miljö och livsstil
  • Några olika miljömärkningar av produkter och deras betydelse.
  • Val och användning av varor och tjänster som används i hemmet och hur de påverkar miljö och hälsa.
  • Återvinning i hemmet och i närområdet och hur den fungerar.
  • Olika mattraditioner, till exempel vid firande av högtider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar