fredag 15 juni 2012

NIORNAS AVSLUTNINGSMIDDAG - EN MYCKET LYCKAD AFTON

Det finns kvällar och så finns det kvällar när våra nior skall lämna oss. Så högtidligt! Så värdigt! Ända in i kaklet!
In vid entrén kommer mycket stiligt festklädda elever som snart skall fullgöra sin skolgång hos oss på Fridaskolan i Trollhättan. Det är långklänningar, slipsar, fantastiska håruppsättningar, flugor, kavajer, färgglada skjortor och högklackade skor. Samt lite pirr i magarna! Och någon form av blandning mellan vemod och glädje!
Inne i matsalen serveras en välkomstdrink och minglet sätter fart. Det är ju sista natten med gänget. Det kramas, berättas minnen och fnittras. Åttorna och våra kökstjejer sliter hårt inne i köket eftersom de alldeles strax skall servera en ståtlig trerätters supé.
Personalbandet " Värsta bandet " överträffar sig själva denna kväll och spelar upp hit efter hit. De är verkligen på genuint spelhumör.
När alla hittat sin bordsplacering kommer servitörer/servitriser in med förrätten. Det är räkcocktail som gäller.
Kvällen fortskrider. Det konverseras vid borden och snart är lärarna igång med att berätta nostalgiska minnen från svunnen tid. Stämningen är mycket sympatisk och tät.
Efter en suverän inbakad fläskfilé och en chokladkaka tillefterrätt höll jag ett tal till eleverna där vi berättade hur mycket vi uppskattar årets niondeklassare. Jag gav dem även tio råd inför livet och till sist berättade jag om den fantastiska dataapparaten som tack vare att man matade in fakta kring respektive elev fick man fram vilket yrke som var och en förväntas få. Här fanns en framtida polis, präst, bonde, ambassadör, Big Brother programledare, DJ, dykare, lots, starkströmselektriker och en rad andra märkliga yrken och befattningar.
När kvällen led mot sitt slut var det dags för den inte alldeles oviktiga betygsutdelningen. Fram med var och en. Applåder. Kramar och lite tårar här och där. När klockan slog 20.30 sprang eleverna ut genom vår reception där föräldrar och nära anhöriga väntade med blommor och stora famnen.
Lycka till elever - vi kommer att sakna er årgång! Och om ni någon gång minns oss - minns det som var bra! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar