lördag 2 juli 2011

SVENSKARNAS ORO INFÖR SEMESTERN


Dåligt väder och liten kassa oroar mest inför semestern

Många svenskar oroar sig inför semestern – främst för dåligt väder och för att semesterkassan inte ska räcka till. Särskilt de yngre är även oroliga för att de inte ska kunna koppla av från sitt arbete och var tionde svensk oroar sig för samvaron med svärmor. Allt enligt en ny undersökning från försäkringsbolaget If. 

YouGov har på uppdrag av If frågat 3 644 svenskar om deras semester. Undersökningen visar att sex av tio svenskar är oroliga för att de ska få dåligt väder på sin semester och nästan lika många oroar sig för att semesterbudgeten inte ska räcka till.
Många svenskar är också oroliga över att de inte kommer att kunna koppla bort jobbet under semestern. Särskilt påtagligt är detta bland de yngre, i gruppen 18-29 år är det nästan fyra av tio som oroar sig för detta.
– Vi förväntas vara uppkopplade hela tiden och det gör det säkert svårare för oss att koppla av när vi är lediga. Uppkoppling ger inte avkoppling, menar Caroline Uliana, informationschef på If.
Var tionde svensk anser att svärmor kan vara ett orosmoln under semestern och värst i landet, enligt undersökningen, är svärmödrarna i Jönköpings län.
Undersökningen är genomförd bland 3 644 kvinnor och män i åldern 18-74 år, representativt fördelade på kön, ålder och län.

I vilken utsträckning oroar du dig för följande inför semestern?






oroar mig inte alls oroar mig lite oroar mig mycket




1. Dåligt väder 37% 49% 14%
2. Få semesterbudgeten att räcka till 51% 36% 12%
3. För mycket stark sol 66% 30% 4%
4. Inte kunna koppla av från jobbet 74% 20% 6%
5. Hålla sams inom familjen 78% 19% 2%
6. Svärmor 91% 7% 2%


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar